Hengitän -siis olen!

Hengitys on meille hyvin automaattista, joten miksi pysähtyisimme sen äärelle. Hengitän ihan hyvin, olenhan minä elossa… Näin on aika helppoa ajatella, mutta sitten kun hengityksemme häiriintyy, on syy sitten infektio, äkillinen trauma, sairaus tai joku muu niin toivoisimme sen äkkiä palautuvan ennalleen.

Entäpä jos pysähtyisimmekin hengityksen äärelle jo etukäteen, ja tekisimme kaikkemme sen eteen ettei se häiriintyisi, tai jos häiriintyy niin palautuminen olisi nopeaa? Olen sairastanut koko ikäni astmaa ja allergiaa, hengityksen häiriöt ovat siis enemmän ja vähemmän tuttuja. Kalanhaju saa hengitykseni salpaantumaan, kuiva pakkasilma vaikeuttaa hengitystäni, eläinpöly saa nenäni niiskuttamaan, siitepöly saa nenäni kutiamaan, liikkuessa toivon keuhkojeni toimivan, stressaantuneena saan hengenahdistusta…. lista on loputon.

Voisinko siis nyt koko ajan kohti viidettä kymmenettä lähestyessäni tehdä hengitykselleni jotain, jotain muutakin kun vaan lääkitä oireita pois tai lääkitä ennaltaehkäisevästi? Päätin että on voitava, joten ilmoittauduin Hoitava hengitys-ohjaaja kurssille, aivan jotta avun saadessani itselleni voisin auttaa myös muita (yrittäjänä on pakko aina yrittää). Muutaman viikon harjoittelun jälkeen koin jo ahaa-elämyksen, todellakin hengitykselle voi tehdä paljonkin ja voin auttaa myös muita huomaamaan hengityksensä!

Yrittäjänä en tietenkään kaikkea voi paljastaa (muutenhan söisin omaa jalkaani tai sahaisin…miten se menikään) mutta kaiken A ja O on nenähengitys!

Ajatella kuinka yksinkertaista, suljen kerrankin suuni ja annan nenäni tehdä työn!

Kokeile sinäkin, saatat yllättyä 🙂

Nyt voit ostaa Hellitä hengittämällä- ohjauksen sähköisen kalenterini kautta www.vello.fi/osia-tyonohjaus

Nenähengittämisellä hyvinvointia!

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *