On päiviä jolloin vaan haluaa käpertyä…

Tiedät varmaan sen tunteen kun jonain aamuna tuntuu kaikki menevän päin mäntyä tai kuusta ja ehkä jopa katajaakin… No, kuitenkin tunne ettei mikään onnistu. Ja silloin haluaisi vaan käpertyä kasaan oman epäonnistumisen ja ongelmien kanssa ja olla piilossa muulta maailmalta.

Mitä jos seuraavalla kerralla kokeilisitkin käpertymisen sijaan pysähtymistä. Aivan, pysähdy siihen ja pysäytä murehdinnan ja itsesyytösten juokseminen juoksupyörässä. Juoksupyörä pitää vaan ajatukset ja mielen kiireisenä, mutta ei vie mihinkään!

Maadoita itsesi seisomalla tai istumalla tukevasti, jalkapohjia lattiaa vasten painaen. Voit painaa käsiä kevyesti reisiin tai puristaa pöydän reunasta. Sulje silmäsi ja hengitä tietoisesti kolme kertaa, oikein pitkään sisään ja vä—-hän pitempään ulos.

Ensimmäisen hengityksen aikana muistuta itseäsi että olet juuri tässä ja kaikki on hyvin.

Toisella hengityksellä myönnä itsellesi haastava tilanne ja tunnustele missä ja miltä se sinussa tuntuu.

Ja kolmannella hengityksellä anna itsellesi myötätuntoa hankalaan tilanteeseesi, aivan kuin lohduttaisit ystävääsi.

Voit antaa hengityksesi virrata vielä muutaman kerran omaa tahtia sisään ja ulos. Avaa seuraavaksi silmäsi ja tunnista mitä kehosi ja mielesi viestii sinulle ensimmäisiksi askeliksi pois haastavasta tilanteesta. – Kokeile, se voi auttaa!

Voi, kun voisi käpertyä itsekin joskus kerälle ja sulkea ympäriltä muun maailman.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *